img-20170902-wa00011

Paul Ruiter, mee- en omdenker

Drijvende kracht en motivator van Fresnel is Paul Ruiter. Commerciële ervaring in meerdere bedrijfstakken brengt hij samen in Fresnel.          Zie: ‘wat wij doen’

De passie van Paul voor commercie zit in de genen van de familie, Opa Thomas Ruiter was een gedreven ondernemer met humor, die het heeft doorgegeven aan zoon Kees. De hele volgende generatie heeft het ook weer met de paplepel ingegeven gekregen. ‘We kunnen niet anders!’

Gedreven door verwondering over kansen die gemist worden in contacten met klanten, steunt Paul ondernemers om het beter te doen dan ‘de concurrent’. zie links op deze pagina: ‘Meer met Minder!’

Ken de variabelen, ken de wensen, ken mensen, ken jezelf. Breng dat bij elkaar en je bent succesvol !”

Weetjes om te delen

Commercieel communiceren op een open en positieve manier, verdient aandacht.

Wat zijn woorden die wel of juist niet gebruikt moeten worden?  Wat is de positie van de klant en wat die van de adviseur?

Goed toegepast verlopen gesprekken soepeler en met meer resultaat. Onder het tabblad ‘Trainingen’ staat een voorbeeld van onze aanpak.

Voorop staat altijd dat een training leerzaam en leuk is. Het geleerde moet direct toepasbaar zijn en snel resultaat opleveren.

Durf te vragen en durf los te laten. Weet dat veel mensen bereid zijn iets voor je te doen wanneer ze daar een goed gevoel bij krijgen, bedank en deel je bevindingen!

Bedank mensen ook voor ongevraagd advies, zie het als een compliment dat ze de moeite nemen zich met je te bemoeien.

Hoe haalt een ondernemer meer omzet, meer voldoening uit zijn/haar werk. Hoe dat te doen met minder inspanning? Dit zijn vragen die we bij Fresnel stellen.

Werken voorbij de waan van de dag, gemotiveerd management en gemotiveerd personeel, dat is waar iedere ondernemer naar moet streven.

Zo wordt met minder inspanning meer bereikt.

Vrijwel alle nieuwe auto’s zijn tegenwoordig voorzien van ABS (Anti Blokkeer remSysteem).
Wat de meeste mensen verzuimen, is dit systeem onder veilige omstandigheden uitproberen.

Resultaat van onervarenheid kan zijn dat wanneer in een noodsituatie het systeem in werking treedt, gevoel en geluid verwarrend zijn, waardoor (en dat is al een aantal keer aangetoond) men de rem kortstondig loslaat.

Tip 1:
Zoek een rustige brede weg of parkeerterrein op, liefst zonder bomen, lantarenpalen en andere obstakels. Ga circa 40 kilometer per uur rijden, rijdt rechtdoor en trap de rem krachtig in, houdt deze vast totdat de auto volledig tot stilstand is gekomen.
Dit is een eenvoudige en veilige manier om een keer te ervaren wat er dan met de auto gebeurt.

Tip 2:
Rijdt alsof de auto geen ABS heeft, anticipeer, rem tijdig af.
Als het dan een keer nodig is, dan ben je voorbereid.

Onze voorwaarden zijn geen schijnbaar juridisch dichtgetimmerde opsommingen, maar heldere afspraken tussen opdrachtgever en uitvoerder, zie onder ‘Contact’; ‘Algemene Voorwaarden’.

Zelden worden algemene voorwaarden gelezen. In onze ervaring zijn voorwaarden meestal onduidelijk opgesteld, alsof het de bedoeling is dat ze niet gelezen worden. Vaak lijken ze goed doortimmerd, maar gaan hun doel voorbij. En soms zijn ze zo dwingend opgesteld dat privacy en andere rechten worden aangetast. Bij Fresnel houden we van heldere afspraken met inachtneming van beider belangen.

Als iets anders gaat dan verwacht of afgesproken dan horen we dat graag rechtstreeks. Natuurlijk hanteren wij een heldere werkwijze hoe in die gevallen te handelen. Zie, onder ‘Contact’, onze Algemene voorwaarden.

Ook zijn wij altijd benieuwd naar uw ervaringen of suggesties, we stellen daar ook graag iets tegenover.

Op verzoek sturen we u de documentatie toe, of zie onder ‘Contact’,  ‘Klachten en Suggesties’.

Worden binnen de onderneming wel eens kopieën uit kranten, tijdschriften, websites en dergelijke gemaakt? ‘Koop’ dan de licentie bij de stichting Reprorecht, voor een paar tientjes per jaar; geen discussie!

Is het zeker dat er geen kopieën, analoog of digitaal, worden gemaakt? Doe dan wat moeite, log in en verklaar dat! Verandert de situatie, dan rust de plicht op de onderneming om dit door te geven.

‘Jonathan Livingstone Seagull’, van Richard Bach

Een inspirerend boekje om meer dan eens te lezen.

Personeel een nieuwe werkwijze laten aannemen, lijkt eenvoudig: “Even bij elkaar zitten, doorspreken, consensus vragen en doorgaan!”.

Hoe gaat dat eigenlijk bij onszelf? Hoe makkelijk stappen wij van gewoonten af? Dit realiseren is nodig bij het aansturen van personeel.

Fresnel heeft een ‘verander-draaiboek’ opgesteld dat hierbij een handig hulpmiddel is.

Een Stap Achteruit: Θ

Eigenwijs Stuk Vreten: Θ

Over 10 jaar: Θ

img_1208-iris-ets-webpagina

Iris Gerlach